HTCinside


Jak zcela uzamknout svůj profil na Facebooku před stalkery? (Lehká cesta)

S nárůstem kybernetické kriminality a online podvodů je bezpečnost lidí, zejména žen, více ohrožena. V hněvu jsou ženy často vystaveny riziku nechtěných zpráv o přátelství na různých platformách sociálních médií, z nichž některé jsou obscénní.

Ženy také riskují, že si online profily podvodníků vytvoří stejní lidé, jejichž pokrok by možná odmítly přijmout. To by mohlo být minulostí. Zatímco Twitter testuje funkci, která uživatelům umožňuje rozhodnout, kdo může odpovídat na jejich tweety, Facebook zavedl v Indii novou bezpečnostní funkci, která uživatelům umožní zablokovat jejich profily před svými nepřáteli.

To pomůže zejména ženám, které najdou své příspěvky a fotografie nahrané online výtržníky. Pomocí funkce zámku profilu mohou uživatelé na svůj profil na Facebooku použít několik stávajících nastavení ochrany osobních údajů a mnoho nových funkcí.

Pro aktivaci funkce musí uživatel na facebookovém profilu stisknout „Více“ pod svým jménem, ​​poté vybrat „Blokovat profil“ a znovu stisknout pro potvrzení.

Jakmile je profil uzamčen, uživatelé, kteří nejsou přáteli, již nemohou zvětšovat, sdílet nebo stahovat profilovou a titulní fotografii uživatele. Nepřátelé si již nemohou prohlížet obrázky a příspěvky na časové ose zablokovaného účtu (historie nebo nové).

Přečtěte si -Jak se na Facebooku objevit offline?

Nová funkce je podobná Profile Picture Guard, která se, jak název napovídá, vyhýbala používání profilových fotek k obtěžování žen.

Produktová manažerka Facebooku Roxna Irani byla citována zpravodajským portálem: Začali jsme s profilem, protože to byl obrázek, který nejvíce znepokojoval ženy, že je nahrán a sdílen. A to je okamžik, kdy poprvé představujeme profilovou fotoprotekci.

A pak jsme postupem času zjistili, že to přesahuje aktuální profilovou fotku na další fotky. V nové implementaci znamená modrý odznak, že profil osoby je zablokován.

Jak zamknout svůj profil na Facebooku?

Tento-profil-je-uzamčen-Faebook

Pokud vidíte tlačítko „Zamknout profil“ osoby, znamená to, že je její profil uzamčen a jsou zobrazeny všechny zprávy a fotografie od lidí, které nezná. Ve zkratce to znamená, že je viditelný pouze pro vaše přátele.

Na Facebook byla přidána nová funkce, která vám umožní uzamknout profil, abyste ochránili své příspěvky a fotografie před lidmi, které neznáte.

Vysvětlím, jak to udělat v aplikaci Facebook.

Krok 1
Otevřete aplikaci nebo web Facebook a přejděte do Nastavení > Časová osa a označování > Označování. Poté vyberte možnost „Přátelé“.

Krok 2

Nyní přejděte do centra nápovědy Facebooku ( klikněte zde ). Můžete to udělat klepnutím na nabídku hamburgerů a rolováním ve spodní části. Zde vyberte možnost Centrum nápovědy. Zde vyhledejte klíčové slovo „Zamknout profil“.

Krok 3
Klepněte na „Jak fungují blokované profily“ (možná čtvrtá nebo pátá možnost v seznamu).

Krok 4
Přejděte dolů a vyhledejte „profil zámku“. Klepněte na něj a váš profil bude zablokován.
Tímto způsobem nemůže nikdo kromě vašich přátel vidět fotografie a zprávy.

Přečtěte si -Jak skrýt příspěvek na Facebooku před jedním nebo konkrétními přáteli

Pokud tuto možnost nenajdete, není ve vašem kraji k dispozici, protože tato funkce není momentálně dostupná všude. Svůj profil můžete zamknout pouze v určitých zemích a na určitých zařízeních.