HTCinside


Jak rychle obnovit smazaný účet na Facebooku

Facebook umožňuje svým uživatelům smazat své účty na Facebooku z mnoha důvodů.Svůj účet můžete smazatpokud se cítíte velmi rušeni aplikací sociálních médií, nebo dokonce můžete mít určité obavy o soukromí týkající se používání vašich soukromých dat.

Vezmeme-li v úvahu tyto faktory, pokud se rozhodnete smazat svůj účet na Facebooku a poté si to rozmyslíte, můžete účet díky Facebooku jistě obnovit.

Jakmile obnovíte svůj dříve smazaný účet, můžete se snadno vrátit zpět do kontaktu se svými přáteli, kolegy nebo příbuznými.

Facebook je velmi návyková platforma sociálních médií, na které uživatelé tráví hodiny a hodiny spolu, aniž by sledovali čas. Pro vaše dobro má Facebook možnost nechat uživatele změnit názor na odvolání jejich žádostí o smazání účtu.

Facebook ukládá všechny žádosti o smazání účtu po určitou dobu pro případ, že byste chtěli svůj účet na Facebooku smazat.

Jak obnovit trvale smazaný účet?

obnovit smazaný facebookový účet

I poté, co úspěšně smažete svůj účet na Facebooku, existuje jednoduchý způsob, jak jej obnovit bez jakýchkoli problémů. Jediné, co musíte udělat, je postupovat podle následujících kroků:

Krok 1: Navštivte facebook.com na ploše.

Krok 2: Zadejte správné uživatelské jméno a heslo účtu

Krok 3: Po zadání uživatelského jména a hesla klikněte na tlačítko přihlášení, abyste získali kontrolu nad svým účtem na Facebooku. Tento proces musí být proveden do 30 dnů od smazání účtu.

Krok 4: Jakmile zadáte své uživatelské jméno a heslo a přihlásíte se na Facebook, získáte dvě možnosti na výběr, potvrzení smazání nebo zrušení smazání. Musíte samozřejmě kliknout na možnost zrušit smazání.

Facebook

Krok 5: Stisknutím tlačítka zrušit smazání můžete svůj smazaný účet snadno rychle a bez problémů získat zpět z Facebooku.

Nyní můžete začít používat svůj účet všemi běžnými způsoby, které jste používali dříve. Všechny příspěvky, fotografie a videa, které jste vytvořili prostřednictvím svého účtu, zůstanou tak, jak jsou.

Existují určité případy, kdy můžete být dokonce požádáni o ověření vaší identity. Můžete tak učinit tak, že své přátele na Facebooku identifikujete podle jejich fotografií.

Další možností je, že můžete být požádáni, abyste uvedli své datum narození nebo odpověděli na konkrétní bezpečnostní otázku, kterou jste nastavili během počátečního procesu vytváření účtu.

Číst:2 způsoby, jak vypnout návrhy přátel na Facebooku

Obnovení vašeho smazaného účtu na Facebooku po 14 dnech

Nová aktualizace, kterou stáhli vývojáři Facebooku, umožňuje uživatelům získat svůj smazaný účet na Facebooku také 30 dní po jeho smazání. Dodatečná lhůta, která byla dříve nastavena na 14 dní, byla nyní prodloužena na měsíc.

Pro uživatele to znamená, že když smažete svůj účet na Facebooku, máte 30 dní na to, abyste své rozhodnutí změnili v případě, že změníte názor.

Podle Facebooku se mnoho uživatelů již dříve pokusilo získat svůj účet poté, co skončila stará 14denní lhůta odkladu. S ohledem na to Facebook prodloužil dobu odkladu na 30 dní z dříve nastavené doby 14 dní.

Uživatelé tedy nyní budou muset počkat na uplynutí měsíce, aby zajistili, že účet trvale zmizí spolu se všemi jejich daty v něm.

Rozdíl mezi deaktivací a smazáním účtu na Facebooku

Mezi deaktivací a smazáním vašeho účtu na Facebooku jistě existují významné rozdíly. Pokud svůj účet právě deaktivujete, můžete jej snadno znovu aktivovat, kdykoli a kdekoli budete chtít, bez jakýchkoliv omezení.

Vaši přátelé a další uživatelé Facebooku se nebudou dívat na váš profil na časové ose, ani když vás budou hledat. Budou pro ně viditelné pouze určité omezené informace, jako jsou zprávy a přílohy, které tam byly v chatu.

Z vašeho profilu nebudou smazány žádné vaše příspěvky ani žádná data. I když jste deaktivovali svůj účet na Facebooku, stále budete moci messenger používat. Na druhou stranu, v případě, že svůj účet na Facebooku smažete, nebudete jej moci obnovit, pokud uplyne 30denní lhůta.

Číst:Jak obnovit deaktivovaný účet na Facebooku

Ostatní uživatelé a vaši přátelé však budou mít zcela jistě přístup ke všem zprávám, které jste od nich odeslali a přijali. Všechna data vašeho účtu budou uchovávána Facebookem po dobu 90 dnů, abyste k nim měli přístup, poté budou vaše data trvale smazána ze serverů Facebooku.

Poté, co byl váš účet úspěšně smazán, nebudete moci používat žádné další aplikace spojené s Facebookem, protože jste se zaregistrovali na platformě sociálních médií.

Budete muset obnovit dataaplikací na osobní úrovni od příslušných poskytovatelů.

Až se tedy příště impulzivně rozhodnete smazat svůj účet na Facebooku, můžete se místo toho pokusit jej nejprve deaktivovat, pokud si nejste svým rozhodnutím smazat zcela jisti.

Pokud svůj účet deaktivujete, máte možnost jej znovu aktivovat, kdykoli a kdekoli budete chtít.